Kamskjell fra Helgelandskysten 

Kamskjell fra Helgelandskysten blir fanget ved en liten øy med 100 innbyggere, kalt Nesøy. 

1 dykkerteam, Håndplukker poser på ca 50 kg i idylliske farvann med kritthvit sandbunn. 

Deretter leveres alle kamskjellene til Jim Lorentzen. Der settes de i kar med saltvann for å renses for sand. 

Kona til Jim sorterer kamskjell etter størrelse og kvalitet. Alt er manuelt arbeid og alle skjell blir fysisk sjekket, hver og en. 

Det som er spesielt med kamskjell fra Helgelandskysten, er at de er de nordligst pakkede kamskjell i Norge. 

De blir plukket kun på områder med god gjennomstrømming med arktisk vann, som gjør at kamskjellene vokser godt og blir skikkelig sødmefulle i smaken og vokser seg større enn vanlige kamskjell fra andre steder langs Norskekysten. 

Helgelandskysten 2
Helgelandskysten
Leverandørinfo
Fylke: Nordland
Restaurant: Tango

Våre konsepter

Call Now Button